2023-09-14
唔好以為食雞煲地方一定係好簡陋,環境一般,米走雞幾間分店都裝修得美輪美奐,乾淨企理。今次就同愛吃友人黎到銅鑼灣分店黎個邪惡既芝士雞煲😋之夜。一坐低店員已經好快手放低調味盤 ($18 )俾我地,可以係位舒舒服服咁調醬,然後就開始點餐喇~黃金芝士🐥雞煲 (小)$228 - 上到枱見到滿滿既芝士鋪滿係雞上,已經令人食指大動!店員都好貼心提醒我地唔好攪拌雞煲,滾後直接食即可。一夾雞就有拉絲既芝士,愈邪惡既野果然愈好味,雞既數量都好多。變左芝士麵🤤勁滿足!雞食得7788後,就可以叫店員加湯,變成打邊爐喇!🤩鴨肝M5和牛丸 $58 - 第一次食咁高級既丸🥹既有和牛香,仲有濃濃鴨肝香,兩種滋味夾埋真係好味到衝擊味蕾澳洲頂級和牛🐮封門柳 $328 - 質素超高!脂肪不多但肉味香濃,肉質軟腍,入口軟腍,口感十足,令人回味無窮!娃娃菜(全份) $48 -通常打邊爐🍲菜類永遠叫半份都唔夠食,所以叫全份,點知份量超多!好驚喜😆娃娃菜十分新鮮,打邊爐用黎吸曬湯汁真係一流! 蜂巢冰豆腐$28 - 豆腐吸收湯汁,再配合黃豆香,非常美味😋凍檸樂$24清熱銀菊露(壺)$78其實數年前芝士雞煲好hit時,已試過米走雞,想
雞食得7788後,就可以叫店員加湯,變成打邊爐喇!🤩
凍檸樂$24
清熱銀菊露(壺)$78
其實數年前芝士雞煲好hit時,已試過米走雞,想不到時隔幾年再光顧時,一樣咁好味,仲比以前更進步,有更多新穎既選擇,環境亦都精緻了不少。依到店員仲好值得讚,會提醒我地小心燶底,會主動加湯,見我地未食完雞,就等我地食到咁上下先拎碟牛出黎,食物好環境好店員好,今晚真係食得好盡興😆