2019-07-24
琴日約左住粉嶺既朋友食飯,因為大家都好想食串燒,但香港好食既串燒店吾多,所以朋友就推介左依間餐廳俾我😛去到門口已經聞到好香既串燒味,雖然係隱世小店,但食物種類好多,除左串燒仲有麻辣燙同酸辣粉,不過因為今次主要想食串燒,所以無食到其他,下次要試埋😋😋燒大扇貝($43)扇貝比想像中大隻好新鮮!而且蒜香味重得黎吾會蓋過扇貝既鮮味,好好食啊🥰韮菜串($10) 燒粟米($10) 燒白鱔($42)韮菜串口感軟嫩,味道鮮甜,而燒粟米牛油味好重好甜,雖然係燒完但食落去吾會覺得乾身😛燒白鱔一咬落去真係好驚喜,外皮燒得好脆,口感彈牙細嫩,食落去吾會有骨,食完好想再encore!金菇肥牛($16) 雞軟骨串($10) 雞翼串($14) 安格斯牛($30) 日本一口蕃薯($10)因為我地叫左香辣,所以食落去味道帶有麻辣味,麻辣粉味道岩岩好,吾會覺得太辣,反而口感更加惹味🥰安格斯牛好出色,燒得岩岩好,食落吾會覺得韌,肉質鬆軟,肉味鮮甜😋😋燒菠蘿($25)份量好多而且好juicy!!!菠蘿汁咬落去吾會酸,味道清甜開胃💓燒原條茄子($32)茄子好大條😋😋食落去入口即溶既茄子配埋滿滿既蒜蓉好滿足啊🥰
茄子好大條😋😋食落去入口即溶既茄子配埋滿滿既蒜蓉好滿足啊🥰