2023-08-14 331 瀏覽
🚩粉嶺花都🚩放假去左粉嶺遊下,見到花都廣場有間親民價錢既酸菜魚,就即刻入去食個午餐🥰🐠金湯酸菜魚米線 $68 (+0 轉薯粉)小辣香噴噴既花椒香味撲鼻,酸菜魚份量相當足夠,食極都有好多魚片,至少有十片,食到抱住個肚😂🤣🤣味道正宗,唔會偏酸同偏咸👍🏻👍🏻👍🏻配菜方面,好少酸菜魚米線入面會有窩荀,所以都係呢間餐廳既獨特之處👏🏻👏🏻🍛咖哩豬軟骨飯 $48豬軟骨做得好嫩滑,咖哩唔係辣個隻,比較Creamy, 每淡飯都會有椰香既味道,非常惹味😋😋份量都相當大,性價比極高👍🏻👍🏻🥥椰奶太子冰 +$18非常好飲既特式飲品,絕對無假味既甜,感覺清新,🌞天氣咁熱真係要整返杯先掂😆😆😆💡親民既餐廳,所有既食物都係性價比極高,絕對係良心小店,會多多支持小店的😘😘😘📍 新膳川雲南米線 (粉嶺)🗺️ 粉嶺百和路88號花都廣場地下82號舖
🚩粉嶺花都🚩

🐠金湯酸菜魚米線 $68 (+0 轉薯粉)小辣

🍛咖哩豬軟骨飯 $48

🥥椰奶太子冰 +$18

📍 新膳川雲南米線 (粉嶺)
🗺️ 粉嶺百和路88號花都廣場地下82號舖