2022-09-20 164 瀏覽
行過路過千祁唔好錯過!今日同老公去粉嶺中心探個朋友,驚見一間西餐廳Togather,我比佢個門面吸引到,因為舖頭裝修好靚和感覺高檔!尤其是門口棵大樹,真係一個好正的打咭位! 入到餐廳,感覺餐廳都寬敞, 座位與座位之間空間感充足, 餐廳佈置簡單但舒服,不錯!👍👍食物方便,打開餐牌價錢合理,選擇又多!我同老公叫左個$488的2人餐,分別有松露蘑菇湯,頭盤揀了牛油果吞拿魚他他和小食拼盤(內有炸魷魚圈牛肉串和芝士條),主菜為紅蝦手打意大利寬麵及羊架!松露蘑菇湯: 松露味香氣十足, 配上新鮮粒粒的蘑菇菌,好香好味!👍👍牛油果他他: 味道清新,牛油果好滑,廚師 聽拿魚絕不欺場,每啖都能吃到吞拿魚!牛油果和吞拿魚配合恰到好處!😋😋小食拼盤(內有炸魷魚圈牛肉串和芝士條): 芝士條和魷魚圈都是炸物,但感覺並不油膩 而且魷魚很嫩滑!芝士條都好食! 用來送啤酒一流😍😍紅蝦手打意大利寬條麵 : 侍應生寬條麵放上枱時已經聞到陣陣的蝦香味,紅蝦煎得恰到好處,夠鮮甜。 手打意大利寬條麵韌勁十足,好食!❤️❤️羊架: 我們叫了medium的熟度,羊架沒有很強烈的騷味,好soft!就連配菜都好新鮮! 而且2人餐都有3件

羊架: 我們叫了medium的熟度,羊架沒有很強烈的騷味,好soft!就連配菜都好新鮮! 而且2人餐都有3件扒真係好超值!👍👍

飲品:我老公叫了杯大杯 Hoegaarden,而我當然要試下 服務員介紹餐廳招牌特飲《紅西柚梳打》,呢杯嘢不得了, 除了賣相靚外,味道好清新,柚味濃郁,不太甜!正!😍😋👍

食左咁多好嘢,最後一定有個不能少的甜品才算滿足,今日是日甜品《三層朱古力蛋糕》,味道和賣相都很不錯, 口感creamy,不太甜!不錯!🍰🍰🍰

其實他們的二人餐份量非常足夠, 如果三位女士去聚一聚的話,應該可以夠食了!

總括來說食物品質不錯,價錢貼地!有下次,會再幫襯!😊😊

2022-09-19