2022-12-12 136 瀏覽
尖沙嘴厚福街出名多嘢食,趁著放假就book咗位試試呢間餐廳💗 餐廳主打西班牙菜,同時融入咗中西日各料理嘅菜式,感覺創新又新奇😋 整體環境十分闊落,更有聖誕佈置,打卡一流呀🌸廣島蠔柴魚碎意大利飯以昆布柴魚作高湯,再混入薑汁薑蓉烹煮,飯粒粒粒分明,廣島蠔酥脆可口,味道較清淡~ 明太子薯仔青瓜沙律伴粟米脆正常發揮,薯蓉綿密而且有飽足感🥔雖然係西餐廳但甜品更有驚喜🥰 百利甜酒提拉米蘇窩夫上有大大個粉紅色棉花糖,超級夢幻,簡直係少女心爆發呀!值得一讚嘅係窩夫旁邊配上五顏六色嘅水果,仲有打卡打咗半個鐘都未溶嘅楓糖合桃雪糕球🤪 大件夾抵食,必點之選~ 另外加點咗個腰果意式奶凍,整體甜度適中,入口順滑,味道久久不散,同時搭配幾款水果感覺罪惡感冇咁大😋 值得一試!