2021-04-11 2752 瀏覽
每次去丼吉日式吉列豬排專門店都唔會失望。佢哋嘅炸物全部都炸得好鬆脆,又唔會油淋淋。每一項炸物都會跟埋一堆新鮮嘅椰菜絲,仲可以不斷添加。一邊食炸物,一邊食椰菜絲,可以中和油膩嘅感覺。今次我哋order咗個三人餐($788),個餐包括:炸豬扒、炸豬柳、炸大蝦同炸生蠔。另外有跟白飯,麵豉湯同水果。炸豬扒同炸豬柳沾上鮮磨嘅芝麻同醬汁,更加美味。炸大蝦同炸生蠔就可以沾Tartar sauce 或檸蜜汁。相比之下,我鍾意炸豬柳多過炸豬扒。炸豬扒脂肪較多,不過肉質都嫩滑D;炸豬柳只有瘦肉,口感實在D。我先生就鍾意食炸豬扒,我個仔就兩款都ok,所以叫呢個餐就可以各取所需喇。唔知個侍應係咪新人呢?當食物嚟到嘅時候,佢好似唔知道應該點樣擺D食物上枱,擺到亂晒。除咗個一大盤炸物放喺中間之外,佢將我地每個人嘅白飯、麵豉湯、醃菜、碟,都求其放喺枱上面,而唔係一份份放好,要我地自己擺返整齊😅