2021-05-17
朋友係中環翻工 帶我去中環食一間fushion cafe. 係係大館隔離 平日妟晝都排哂隊 聽聞係文青打卡熱點趁夜晚少d 人就嚟試下入到去見到bar 枱都似係西式 但見到好大部分既擺設都係木系就feel 到少少日式我地order 左兩個小食,三文魚意粉,同一個dinner board嗰兩個小食一上就感受到精緻 攞盤好靚個雞扒好juicy, 配左唔知係咪紫薯既醬 甜甜地, 好清新 但有人可能會覺得淡d 不過日式就係要食到原本食材既味而個chips 既精髓 亦都係係個醬度 蟹肉係鮮味 加咸蛋黃 好有層次而我最鐘意三文魚意粉 聽落普通但睇款都有fine dinning feel 需然我唔知d 材料叫咩但我食到三文魚既咸香 忌廉意粉有少少漏既時候 會食到橙色花瓣既香 同豆苗既清新 跟住食翻三文魚面有魚子同黑色既網狀燒物? 又加翻d 咸同鮮 好多層次 如果佢有waiter 介紹翻 精細度都幾似fine din.之後既dinner board, 開頭以為係一堆小食之類, 但原來係一個set 咁for 一個人份量 擺盤都係好日式麵包好食 呢間唔係剩係食日式野既cafe係fushio
係係大館隔離 平日妟晝都排哂隊
擺盤都係好日式
麵包好食
呢間唔係剩係食日式野既cafe
係fushion 的幾特別
最後cafe 當然要叫翻杯coffee,
Mocha 同Dirty, 有得揀豆tim
果然不錯 完美終結