LION ROCK花漾彩繪下午茶 $508 (兩位用) / $270 (一位用)花漾Afternoon Tea🌸!今次呢份係由帝京酒店 Lion Rock聯乘澳洲有機護膚咕牌CANVAS 推出既Tea Set,以繪畫為設計靈感,調色盤上放有色彩繽紛既精緻點心,感覺好夢幻,而且種類多樣,環境又好舒服,約姐妹一齊黎嘆下Tea傾下計都幾寫意💕!咸點包括櫻桃番茄玫瑰多士🌹、山藥玉子燒、帆立貝酪梨撻、小龍蝦沙律迷你椰絲漢堡、海藻雜莓石榴沙律及蟹肉蒟蒻野葛冷麵;甜點則為玩味甜品、佛手柑漂浮雪島、草莓玫瑰乳酪慕絲蛋糕、薄荷朱古力玫瑰小盆栽🍫、藍莓紫羅蘭撻及英式鬆餅!當中帆立貝酪梨撻有好厚肉既帆立貝,小龍蝦沙律漢堡又幾鮮味;草莓玫瑰乳酪慕絲蛋糕層次豐富😆,佛手柑漂浮雪島味道幾Refreshing😉,飲品選擇亦多,除左兩款特飲外,仲有多款茶品同咖啡😍,嘆住Tea過一個悠閒下午真係幾梳乎。.