2019-05-28
之前已黎過飲咖啡同食brunch,覺得咖啡同食物都幾好,所以今次再黎食晚餐.平日晚上都有唔少人黎食,好彩我地有訂位所以即刻可以入坐。Black truffle pasta佢地用呢隻平時較少見的意粉,應該係同螺絲粉好似樣的gemelli.呢款意粉比螺絲粉煙韌少少,都好掛汁。雖然睇落唔係好多汁,但其實條條意粉都沾滿好香濃的黑松露cream sauce,加埋面頭的芝士,鹹鹹香香幾好食Wagyu beef burgerBurger個size都幾大,兩個人share啱啱好!幾鍾意佢係夾左羽衣甘藍同紅菜頭絲,食落感覺好健康。和牛patty煎到7成熟,唔會太乾同太嚡口,如果牛味再強烈啲會更好味。佢地用左隻甜甜地的醬,加埋紅菜頭本身的清甜味,成個burger食落係甜的,幾過癮~Coffee cotta之前黎飲咖啡已覺得佢地啲咖啡幾得,所以就叫呢個咖啡甜品試下。呢個咖啡版panna cotta係2層牛奶布甸夾住一層咖啡啫喱而最底係oreo餅碎。店員話要一啖食晒4層咁食先至正~咖啡啫喱味道超香濃,牛奶同咖啡層基本上係無咩甜味,所以要夾埋oreo碎一齊食先會甜甜地,幾啱我唔太鍾意食太甜的甜品的口味
平日晚上都有唔少人黎食,好彩我地有訂位所以即刻可以入坐。
Black truffle pasta
Wagyu beef burger