假期想食返餐好嘅 又想靜靜靜靜地睇吓風景傾吓偈嘅😉好適合推薦呢間酒店內嘅西餐廳💯環境幽靜 遠望維港 而且佢哋嘅set dinner係OpenRice訂座仲會有六折優惠😍好適合情侶約會/閨蜜聚會等💯「味蕾的體驗」五道菜晚餐 每位$438起(折後$263起)前菜|麻辣拍青瓜鮑魚沙律/餐包西餐少有既前菜 清爽又開胃 用貴價食材 再加青瓜既清爽 而且亦都好適合每個人嘅胃口🤣餐包就用咗士多啤梨醋做配搭 感覺清新👍🏻湯|海鮮冬陰功湯/燕窩木瓜忌廉湯我哋叫左款唔辣既中湯 有中西式fusion嘅感覺濃郁澀身 飲落真材實料 每啖都飲到少少燕窩同木瓜小食|煙燻香煎蟹餅儀式感滿滿的一道菜 用左荔枝木煙燻 外層酥脆 食落每一啖都係蟹肉 好有驚喜 口感一流🥰主菜|三重芝士焗龍蝦尾配龍蝦湯海鮮脆米泡飯檸檬牛油汁伴酸椰菜(+$128升級)芝士焗龍蝦尾 蝦肉爽口彈牙 一大塊容易脫殼配埋檸檬牛油汁 解膩同時又帶出到龍蝦既鮮香海鮮泡飯濃郁解膩 仲有蝦肉同蜆肉做配搭🥰主菜|美國西冷牛扒(8安士)拼鴨肝配香蒜扒苦白菜咖啡啤酒燒汁(+$128 升級)牛扒要咗7成熟 切開粉嫩無比 咬落唔會好嚡鴨肝香而不膩 兩者口感好夾💯比較特別

「味蕾的體驗」五道菜晚餐 每位$438起(折後$263起)
前菜|麻辣拍青瓜鮑魚沙律/餐包

小食|煙燻香煎蟹餅
儀式感滿滿的一道菜 用左荔枝木煙燻 外層酥脆
食落每一啖都係蟹肉 好有驚喜 口感一流🥰

主菜|三重芝士焗龍蝦尾配龍蝦湯海鮮脆米泡飯
檸檬牛油汁伴酸椰菜(+$128升級)
芝士焗龍蝦尾 蝦肉爽口彈牙 一大塊容易脫殼
配埋檸檬牛油汁 解膩同時又帶出到龍蝦既鮮香
海鮮泡飯濃郁解膩 仲有蝦肉同蜆肉做配搭🥰

主菜|美國西冷牛扒(8安士)拼鴨肝配香蒜扒苦白菜
咖啡啤酒燒汁(+$128 升級)
牛扒要咗7成熟 切開粉嫩無比 咬落唔會好嚡

雪糕三文治 用漢堡包夾住中間係焦糖果仁味雪糕
炸蘋果條口感爽脆 配埋雪糕一齊有冰火嘅口感🫶🏻
熱情果芝士蛋糕酸酸甜甜唔會好甜膩
而且椰子雪糕口感濃郁 味道清新特別😍

加💰198可享餐酒搭配3杯指定餐酒 食完飯就可以上去露天酒吧品嚐美酒 有(甜) Moscato / (酸)Riesling / (苦) Rum Bitters / (辣) Bloody Mary /House Red 紅酒/House White 白酒 / ProseccoDOC N.V. 意大利氣泡酒等 性價比高👍🏻
2024-05-02
紀念日