2020-10-20
係中環約食飯真係唔易 想要有質素又唔太貴 今次就同朋友嚟到check-in taipei店舖空間唔算好大 有bar枱位同座枱位 但唔會迫好少見台式餐廳擺設咁精緻 有少少西餐廳嘅感覺 氣氛舒服 同朋友聚下都好適合☺️次次食台灣野都必叫蛋餅 今次就試左個古早味嘅 個皮幾煙韌 配肉鬆榨菜都唔會太膩 係個幾好嘅餐前小食 👍🏻不過今次嚟就好似唔夠熱叫左杯野飲 淡淡嘅百香果同綠茶 好解膩好清新😗牛肉麵賣相幾吸引 真係好多蔥 仲加左炸過嘅蟲草花增加味道同口感牛𦟌就不過不失 粉絲幾彈牙 一碗份量都幾足佢仲有辣牛油俾我地加入湯加左會有少少辣味 個湯會濃少少 更惹味😋芋圓都好足料 有芋圓 珍珠 愛玉 earl grey啫喱等等 味道中和左 唔會太甜太膩 口感都有硬有軟 好有咬口😝呢個芋泥炸得好香口 有鹹蛋黃好惹味 芋泥亦唔會癡牙 賣相好得意 打得卡又好食😎總結係中環嚟講 價錢合理 食物質素餐廳環境各方面都不錯 如果係中環約人都係個幾好嘅選擇😊
店舖空間唔算好大 有bar枱位同座枱位 但唔會迫
叫左杯野飲 淡淡嘅百香果同綠茶 好解膩好清新😗