2023-05-05 134 瀏覽
一路都好想食呢間,但本身住九龍,時間唔岩一路冇機會食到。今日放平日終於食到啦!我地去到果時1點幾,有一兩個人等緊,我地極肚餓,叫左好多嘢食:菠蘿炸雞刈包,泰式蝦餅刈包,芝士壓餅,一個黑芝麻一個牛乳白玉。菠蘿炸刈包嘅菠蘿係燒香左果種,菠蘿嘅甜汁沁落去炸雞度,再加埋本身嘅辣醬汁口感好豐富,另外加埋羽衣甘藍口感好特別,終於明白平時咁多人排隊!真係好好食。泰式蝦餅有啲酸菜粒喺上面,再加埋清新醬汁,呢個食落雖然唔辣,但啲香料加埋脆脆蝦餅食落好泰式,因為我唔係好受得辣,所以我就個人鍾意呢個多啲。芝士壓餅好濃芝士味,有流心嘅餡,食到一半有啲肥膩但都算好足料,下次想試下芋泥壓餅。白玉好似大粒啲嘅糖不甩,口感煙韌,好香芝麻味,一定要熱辣辣食!仲有下次黎試下蕃薯條,同原味刈包先😋

外賣自取