2024-09-28 245 瀏覽
自從開始喺屯門返工,出外區食嘢嘅機會就變少咗。偶然間路過發現錦薈坊開咗咖吔,如果想食東南亞嘢,除咗泰式同越南餐廳,呢間新加坡風味的餐廳都唔外乎係一個唔錯嘅選擇。餐廳裝修新淨光猛,沿窗邊設有卡位,好有格調。我同男朋友嗌咗個$248晚市二人套餐,套餐品類豐富又抵食,值得一試😋🐥無骨海南雞飯,配兩碗油飯海南雞新鮮嫩滑,配有蒜泥、辣椒油同豉油三款醬料,蘑菇最鍾意佢地嘅自家製辣椒油,辛辣得黎又有少少甜,更好帶出海南雞的香味。油飯香氣四溢,粒粒分明🌱馬拉盞通菜通菜保留了脆口感,馬拉盞嘅香味提升咗整體風味,令人胃口大開🌸櫻花蝦柚子沙律沙律清新可口,櫻花蝦嘅鹹香與柚子的酸甜完美結合,口感層次分明,令人感受到春天的氣息,清新爽口,非常開胃🦐五彩自家手打蝦餅蝦餅嘅造型同配色十分吸引眼球,繽紛酥脆的外表配上彈牙內裡,又啱打卡又好味🧋美祿格斯拉呢款飲品口感滑順,巧妙融合美祿嘅醇厚與波波球嘅香脆,瞬間帶來解渴的快感,特別適合炎熱的天氣🫐藍莓巨峰梳打特飲藍莓的酸甜搭配氣泡的清涼感,令人神清氣爽,係消暑上佳之選最後我哋➕$36嗌咗個斑斕咖央多士。多士外脆內軟,咖央醬香濃,帶有淡淡的椰子味,甜而不膩

🐥無骨海南雞飯,配兩碗油飯

🌱馬拉盞通菜
通菜保留了脆口感,馬拉盞嘅香味提升咗整體風味,令人胃口大開

🌸櫻花蝦柚子沙律

🦐五彩自家手打蝦餅

🧋美祿格斯拉

🫐藍莓巨峰梳打特飲
藍莓的酸甜搭配氣泡的清涼感,令人神清氣爽,係消暑上佳之選