2024-12-18
最近同朋友去咗間充滿特色嘅法式餐廳,餐廳內外都係打卡位😍餐廳仲會不時更換menu,每次都有驚喜😃✅Mindful Sparks Premium Sparkling TeaWhite Peach Earl Grey & Yuzu Genmaicha伯爵茶清新嘅味道加上氣泡估唔到係咁夾😍 ✅Squid Game將魷魚切成魷魚絲再配搭上蝦醬泡沫,配搭新穎而且幾夾,碟旁邊係魷魚觸鬚,酥脆可口🦑✅Asparagus蘆筍沙律配搭溫泉蛋,作為開胃菜都幾唔錯🥗✅Threadfin Fillet馬友肉質嫩滑,主要用橄欖油烹調,帶中式烹調方法🐟✅French Quail法國鵪鶉配搭臘腸糯米飯充滿中式元素,鵪鶉肉質香嫩,帶糯米飯同臘腸香,我自己幾中意呢個配搭✅Chilli Cauliflower Tempura野菜花嘅天婦羅第一次食,配辣醬口感好正,外層薄脆✅Dessert du JourFromagerie Antony Cheese Platter甜品每日唔同,是日甜品係焦糖醬南瓜撻🎃同芝士拼盤🧀配花茶/咖啡💛好味指數:4.7/5
💜回頭指數:4.7/5📍 Maison ES (灣仔)灣仔電氣街1號恆德
伯爵茶清新嘅味道加上氣泡估唔到係咁夾😍
✅Squid Game
✅Asparagus
蘆筍沙律配搭溫泉蛋,作為開胃菜都幾唔錯🥗
✅Threadfin Fillet
馬友肉質嫩滑,主要用橄欖油烹調,帶中式烹調方法🐟
✅French Quail
✅Chilli Cauliflower Tempura
野菜花嘅天婦羅第一次食,配辣醬
口感好正,外層薄脆
✅Dessert du Jour
💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5
📍 Maison ES (灣仔)
灣仔電氣街1號恆德大廈UG樓B號舖