2018-12-18
其實唐宮都食過好多次, 一路以黎都係比佢D新派菜色吸引今次就試左想試好耐既點來聚聚, 都成功爭取到自己食哂成籠hehe佢係一個大蒸籠入面有5個小蒸籠 每個蒸籠入面都有一個點心1. 墨汁餃- 個樣黑蚊蚊反而幾eye catching, 唔算好重墨汁味, 不過不失2. 柚子餃- 食落會有淡淡清香既柚子味, 感覺幾特別, 原來柚子配餃係match既!3. 賽螃蟹餃- 又一道fusion野, 口感幾特別, 都係清清地唔太油, 唔錯4. 芋蓉流沙包- 本身個人麻麻地芋頭, 但呢個包我又唔太抗拒, 流沙通常都係奶黃, 用芋蓉呢個idea都幾好, 無遺和感5. 蜂巢鬆糕- 呢個我放左最後食因為我覺得應該會似係甜品, 佢切到心形咁打卡最岩, 食落好軟身, 有淡淡蜂蜜味, 唔太甜, 用一件作結岩岩好
佢係一個大蒸籠入面有5個小蒸籠 每個蒸籠入面都有一個點心