2023-03-14
裕民坊呢頭翻新咗之後特別多嘢食😳都好耐冇嚟過呢頭啦今次約咗住觀塘嘅朋友食飯想揀間環境好少少嘅所以就揀咗URBAN COFFEE ROASTER 樓底非常之高 適合打卡出面仲有個大花園 令人心曠神怡🥳首先叫咗一份是日餐湯:南瓜忌廉湯Soup of the day $38濃郁的口感和豐富💥💥新鮮南瓜為主要材料 加上奶油 味道甜甜的味道十分濃郁 滑順口感完美融合非常適合作為開胃菜 值得一試🥰Rocker Salad w/ Crispy Spanish Ham $118呢個係個好正嘅沙律啊!最正嘅係佢啲脆皮西班牙火腿味道帶有咸味和濃郁的煙燻香氣令到味道更加香濃 成件事好開胃😀 配合返旁邊嘅酸汁同埋火箭菜 味道怡人Grilled Short Ribs Carpaccio $128伴碟非常之靚 可以用精緻來形容呢份烤牛仔骨薄片沙律真係好正呀牛肉食落去生生地 好嫩好滑 同埋好重牛肉味好好食又有驚喜嘅選擇!Earl Grey Slow-Cooked Angus Beef Cheek Spaghetti $158 呢碟伯爵茶慢煮安格斯牛面頰意粉🍝用不着呢個組合真係第一次見慢煮嘅味道充滿口感 味道非常之唔
都好耐冇嚟過呢頭啦
濃郁的口感和豐富💥💥
新鮮南瓜為主要材料 加上奶油 味道甜甜的
味道十分濃郁 滑順口感完美融合
非常適合作為開胃菜 值得一試🥰
呢個係個好正嘅沙律啊!
最正嘅係佢啲脆皮西班牙火腿
味道帶有咸味和濃郁的煙燻香氣
令到味道更加香濃 成件事好開胃😀
配合返旁邊嘅酸汁同埋火箭菜 味道怡人
伴碟非常之靚 可以用精緻來形容
呢份烤牛仔骨薄片沙律真係好正呀
牛肉食落去生生地 好嫩好滑 同埋好重牛肉味
好好食又有驚喜嘅選擇!
呢碟伯爵茶慢煮安格斯牛面頰意粉🍝
但又可以增加啲層次感
總括嚟講 呢碟意粉🍝好好味😋
飲品分別叫咗:
Latte Iced $49
Hot Tumerica and Lemon Ginger Tea $42
朋友叫咗嘅Latte味道唔錯 評價中上😊
而我叫咗嘅薑茶亦都好清新 帶有少少檸檬香