2023-04-29 42 瀏覽
行經元州商場外,俾炯記門口和裝修吸引左,於是入內食了一個早餐。炯記係以食燒味為主,以精緻裝修的,是少數,還開在民居附近,更加稀奇。內裏裝修漂亮,有少少少女 feel, 但無諗過,佢竟然係一間茶記。Order 左一個早餐,其實選擇不算多。高級冰室總是用限制選擇來迫食客花少啲時間擇食乜,「食完好行啦」。最後揀左火腿湯早餐意粉。上枱,一個很精緻既傳菜盤,放上左湯通同多士等。淨係呢個setting, 值得打多幾張卡。意粉雞湯味好濃,少食一些濃雞湯既常餐,意粉好似唔太淋,呢個其實係因人而異,但我個人覺得,早晨雞湯火腿絲係應該配通粉既!多士好香脆,而太陽蛋好橙黃色,係好靚既,蛋汁算幾多,唔錯。沙律菜Ok , 中上水準。而比較遜色既,算是杯奶茶,比茶餐廳既苦澀同少奶。整體來講,中間至中間以上既水平,只是價錢,以早晨黎講,極不親民(要40幾蚊)

多士好香脆
,而太陽蛋好橙黃色,係好靚既,蛋汁算幾多,唔錯。

雞湯火腿絲意粉