2024-12-08
今日同媽咪去旺角嘅MOKO新世紀廣場,揀咗「Amaroni's」呢間意大利餐廳,佢嘅精選午市套餐聽講好正,於是就迫不及待入去試下。我哋點咗蘑菇燒汁肉眼扒配蕃茄意粉,果然冇令我失望!肉眼扒燒得啱啱好,蘑菇燒汁香濃,搭配蕃茄意粉,味道融合得非常好,真係食落好滿足。仲有配蘑菇湯。接著,主廚薄餅就上場,薄餅外脆內軟,配上新鮮沙律,口感極佳,唔會太膩,仲可以清爽一下。我哋另外加咗$28嘅意大利火腿配蜜瓜及啤梨,兩件都好精緻,火腿鹹香,蜜瓜同啤梨嘅清甜配搭得好好,真係一個好開胃嘅前菜。最後,再加$35嘅經典意大利芝士蛋糕,呢個蛋糕滑得嚟好甜,食落去一口接一口,啱晒嗜甜嘅媽咪😼總括來講,Amaroni's嘅午市套餐真係值得一試,無論係食材質素定係味道,全部都好滿意,價錢亦都唔進取,絕對會再返嚟!