2023-06-27
TAP - The Ale Project 🍺呢間舖頭主打手工啤,佢嘅出名程度就係超市都有唔少上架嘅啤酒,可能你同我都一早試過!手工啤總共有10款唔同口味,總有一款啱你!😚😚落花流水 🍺$93我平時就好少飲酒嘅,亦都唔鍾意啤酒嘅苦澀味,大部份舖頭嘅手工啤喺我眼中都係搞唔掂😂😂今次呢個竟然可以成杯飲晒✔️✔️店員話佢係清爽型印度淡艾爾,會有濃厚啲嘅花香味,味道會比較淡,比較容易入口啱曬女仔,果然真係冇介紹錯!💓💓GG屈機 🍻$93啤酒除咗有淡口味嘅選擇,當然就有味道比較濃郁嘅選擇啦!呢個就係三倍印度淡艾爾,啤酒味非常濃郁,會帶一啲苦澀味,我諗大部份男士都會幾鍾意呢一隻!🫶🏻🫶🏻漬漬復漬漬 $38一望到就覺得呢個一定係送酒之選,冇唔叫嘅理由!由白蘿蔔、萵苣、青瓜同埋自家調製漬料整成嘅漬物,消油解膩得黎之餘,送酒仲一流添!👍🏻👍🏻三菇綠椒 🍄$58呢道菜名真係夠晒顧名思義,分別就係由舞茸、本菇、冬菇整成,配搭埋樟樹港青辣椒同蒜蓉,食落非常惹味!係一個唔錯嘅送酒之選!✅✅開心樂魚堡 🍔 $108佢絕對唔係一個普通嘅魚柳包,而係一個超好食嘅魚柳包😋😋佢嘅材料包括有芝麻漢堡包、炸魚柳、菠菜苗、鹹酸菜他
落花流水 🍺$93
GG屈機 🍻$93
漬漬復漬漬 $38
三菇綠椒 🍄$58
開心樂魚堡 🍔 $108
佢絕對唔係一個普通嘅魚柳包,而係一個超好食嘅魚柳包😋😋佢嘅材料包括有芝麻漢堡包、炸魚柳、菠菜苗、鹹酸菜他他醬,魚柳真係做到魚有魚味,醬汁嘅配搭亦都好到位!👍🏻我哋當日食嘅時候隔離枱都忍唔住問我哋呢個究竟係乜嘢,仲跟住我哋一齊嗌添🤣🤣