2016-07-17 518 瀏覽
買蛋糕比女仔要花心意,普通周街買到既邊特別?要買就當然買用心經營、賣相靚又好味、價錢親民、包裝精美大方得體、好評多既!呢間Valerie 就合乎晒以上條件!店主好好人可以喺地鐵交收,亦十分準時,抵讚!蛋糕用上海藍(類似tiffany blue)既顏色,簡約高貴,女仔見到實鍾意啦! 天氣其實都怕溶,好在盒內癡左冰袋,又係抵讚!----Salute to Rocher $36呢粒金莎比一般既大粒,女仔手掌甘上下大,幾得意。外層係薄薄一層朱古力包住軟滑輕盈既雲喱拿慕絲,中間流心的榛子ganache,對於我嚟講甜度適中。----The summer cake $34而家係summer所以選擇一個應節既蛋糕。 一層層分明,黃色=鳳梨啫喱, 綠色=椰子慕絲, 紅桑子鏡面, 白色=斑蘭蛋白蛋糕, 底部=巧克力脆脆。以為食落會好甜,點知比想像中淡口,好易接受,底部又夠薄,一d都唔會溜,唔錯!-----Cococoffee $33我覺得有d似opera house, 一層朱古力一層咖啡甘,但同樣地一d都唔溜,佢地既蛋糕真係好適合女孩子食(怕肥但又愛吃)。咖啡味濃郁但不含咖啡精,用咖啡牛油忌廉同朱古力

----
Salute to Rocher $36

----
The summer cake $34

-----
Cococoffee $33
咖啡味濃郁但不含咖啡精,用咖啡牛油忌廉同朱古力用一層層薄蛋糕,底部用薄身一層朱古力脆脆,表面有果仁焦糖同朱古力醬。

------
順便試埋佢地既迷你奶黃月餅:

人手製,外層夠薄唔易碎,用上優質紐西蘭牛油,細細件唔會溜,食起上嚟又方便,食前先叮一叮香仲正!