岩岩去完台灣返黎🤣硬係要約朋友出嚟派下手信啦🎁今次去左食灣仔食飯😏嘩🤠呢間餐廳的菜式分左四大系列😳分別係日式丼飯、五目蛋包飯、日式咖喱飯同月見烏冬🌟如果想食得再豐富啲😃仲可以滿腹追加小食添😀每款套餐都有一份前菜小食😆芽菜小食🙂開胃開胃☺️特製吉列豬排蛋包飯 $72🍛呢個價錢可以食到嫩滑蛋包飯🍳又可以食香脆的吉列豬排🥩真的十分抵😉性價比十分高。蛋包飯加上自家制的咖哩汁,不但可以食到蛋香味十足的飯,還能品嘗到日式風味的咖哩汁。除左可以揀秘制日式咖喱之外😯仲可以揀忌廉蘑菇汁添🤘吉列豬排外皮炸的干脆得來,內面汁水橫流😀一口豬排,配上口飯,令人回味無窮😋。大阪醬燒和風牛丼 $71食過店員熱烈高度推介的當店人氣No.1 之後🤠我地亦揀選左一款日式丼飯😊🌟充滿日本風味的牛丼☺️令我想起今年二月去過大阪旅行🧳講返個味道先😜牛肉同飯的品量都比得好足😆而且牛肉夠厚身😋洋蔥🧅口感唔錯😉再加上紫菜、木魚同沙律醬❤️味道更上一層樓💓其味無窮💕如果我下次幫光顧呢間餐廳🍴我亦想試吓日式丼飯系列的黑松露雙色芝士和風牛丼🤭感覺都係好菜餚🤫除左食左特製吉列豬排蛋包飯同大阪醬燒和風牛丼之外😝我同朋友還想品嘗更多的菜式😏呢間餐廳有

每款套餐都有一份前菜小食😆
芽菜小食🙂開胃開胃☺️

特製吉列豬排蛋包飯 $72🍛

除左可以揀秘制日式咖喱之外😯
仲可以揀忌廉蘑菇汁添🤘

大阪醬燒和風牛丼 $71

除左食左特製吉列豬排蛋包飯同大阪醬燒和風牛丼之外😝我同朋友還想品嘗更多的菜式😏呢間餐廳有個滿腹追加套餐☺️

吉列炸蝦 +$24🍤
炸蝦雖然簡單易整,但炸的酥脆,又不失蝦的鮮味,這就不容易了。這家餐廳就做到以上所提的,值得大家去嘗試🤩

吉列芝士漢堡扒 +$29
Wow😲原來炸左的芝士漢堡扒係咁別樹一格🤓香口炸物🫢漢堡扒夾住流心芝士🧀 炸物滋味🥳

牛乳蟹肉可樂餅 +$18
果然係人氣商品🤫呢款食物都好有驚喜🫢餡料爆汁流晒出嚟好吸引🫡

餐飲升級✌️
可樂 +$8
可樂簡簡單單😂開心加配🥳

巨峰乳酸梳打 +$16🍸
這杯飲料是餐廳的人氣之選,亦只需要加$16就可以品嚐。飲料好驚喜,葡萄味的乳酸汁,酸酸甜甜,大人小孩都會十分喜歡👍🏻,加上梳打的汽水感,在炎熱的夏天,喝上一大口🧊,滿足的氣從胃上涌上來,“嗝”出來,好幸福🤗

📍五目屋 (灣仔)
🔍灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖