2018-11-04 152 瀏覽
本來對呢間鋪既甜品都好高評價,但每況愈下;今日去叫左個古早味刨冰,穩穩陣陣揀左曲奇雪糕、地瓜芋圓同布丁。結果黎到已覺有的奇怪,首先係雪糕俾左呍呢拿我,都算!個布丁完全係好核突咁擺左係側邊,都算!重點係當我用匙插落的冰度係完全插唔到,插落去仲可以成個反上黎,連個雪糕都係硬到插唔到,根本就係刨冰放係雪櫃冰住拎出黎果隻。咁我就問下佢地點解會咁,佢地竟然答呢種係台灣既刨冰,拎第二個出黎都係咁!!?當我地未食個台灣既刨冰?真係火都黎,我放棄食呢個雪櫃刨冰,亦放棄呢間甜品,以後都唔會再去。甜品鋪都好講質素,當你愈做愈差既時候,自自然然人就會流失,以前每次去都要等位,而家可以就咁行入去我諗都有原因,去隔離果間甜品店食返的普通甜品無咁嬲,祝佢好運!
古早味刨冰
2018-11-04