2019-11-11
每個紀念日都要花少少心思,為左比個Surprise女朋友仔慶祝同佢三週年,於是帶佢去個環境氣氛都好的地方,希望能夠保障到全年平安渡過呢個秘密空中花園位於1樓,大玻璃可以欣賞尖沙咀街景,牆身布置色彩繽紛,好似置身於花花世界,心情很好每個角落都感覺高尚而華麉餐牌有前菜,湯,薄餅,主菜,意大利飯,意粉及甜品等等🌌餐包🌌通常西餐廳客人坐低就會附上餐包,而呢隻餐包個味道有種艾草香及香草的味道🎆Caesar Salad $118🎆凱撒沙拉以咸味為主,再灑上芝士粉,然後加入靖魚仔,成個感覺清新無比,通常沙律菜唔新鮮就會有苦澀味,但呢個菜完全無呢個問題🎇Deep Fried Crab Cake $138🎇蟹肉餅成個男人手掌咁大,炸至外皮脆卜卜,裡面全部一絲絲蟹肉,蟹香味濃,真材實料擺盤花心思,視覺享受🌌Australian Black Angus Rib Eye Steak $398🌌黑安格斯上台香味十足,黑安格斯比較鮮嫩多汁,而且油脂分佈均衡,上盛食材配上簡單的3款調味(海鹽 + 芥末 + 牛肉汁),已經能夠將肉的味道全部帶出來黑安格斯肉嫩汁多,兩邊經煎香鎖實肉汁,太好味🌠Assorted Seaf
每個角落都感覺高尚而華麉
餐牌
有前菜,湯,薄餅,主菜,意大利飯,意粉及甜品等等
🌌餐包🌌
🎆Caesar Salad $118🎆
🎇Deep Fried Crab Cake $138🎇
擺盤花心思,視覺享受
黑安格斯肉嫩汁多,兩邊經煎香鎖實肉汁,太好味
🌠Assorted Seafood Pizza $278🌠
Pizza醬為惹味的千島醬,配合魷魚、蝦、蜆、青口等等不同的海鮮,再加上濃香的芝士,極為美味
特別要提一提薄餅底好出色,脆的程度與薯片相若,非常鬆化及脆口
🌅Caramel Hazelnut Chocolate Mousse Cake $88🌅
最後當然不少得華麗的甜品,賣相已經達滿分,藝術的氣質在碟上散發出來
Mousse Cake被榛子朱古力包裹住,上面是不同的果仁,碟上白色的糖餅,非常滿足,蛋糕質感軟滑
總括而言,這餐紀念日之晚餐,令到我的女朋友非常滿意,不單環境氣氛都很好,而且服務亦很貼心,店員憑一個眼神就能洞悉客人的需要,食物亦有水準,所以整體感覺非常好
餐包
Caesar Salad