去完旅行返嚟仲係好想食好西專登去咗廟街附近行吓 睇吓有咩好食結果俾我哋見到呢間裝修純白色嘅嘅Cafe同埋好似好舒服咁😙≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣餐廳入邊除咗白色調嘅設計之外 仲有唔同七彩顏色嘅枱同燈我哋就揀咗張彩色嘅枱坐低而隔離就係吧枱 係收錢同埋落單仲有個凍櫃可以睇到有咩蛋糕😍≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣最後我哋叫咗兩個set Dinner🥰前菜香煎蟹餅配番茄沙沙蟹肉香濃 煎得金黃酥脆番茄沙沙好酸甜食完之後好開胃 口感清新牛肝菌雞清湯Chicken Consommé • Cepes Mushroom你冇睇錯 呢一杯絕對唔係咖啡🤣雞湯入邊好多料 有牛肝菌同埋雞肉碎好足料仲要好濃味 主菜紐澳良香料雞扒意大利飯 $148Cajun Chicken Risotto雞扒肉質嫩滑 配上香料醃製嘅味道更加豐富意大利飯亦都煮得恰到好處醬汁比較濃 配埋雞扒同埋蔬菜就啱啱好扒美國西冷(12oz) $228Grilled US Sirloin (12oz)勁大塊西冷牛扒~!肉質好軟腍唔使太多嘅調味都已經好好食 有西蘭花、薯仔仲有四季
去完旅行返嚟仲係好想食好西

雞扒肉質嫩滑 配上香料醃製嘅味道更加豐富
意大利飯亦都煮得恰到好處

醬汁比較濃 配埋雞扒同埋蔬菜就啱啱好

扒美國西冷(12oz) $228
Grilled US Sirloin (12oz)
勁大塊西冷牛扒~!肉質好軟腍
唔使太多嘅調味都已經好好食
有西蘭花、薯仔仲有四季豆
全部都係原形食品,所以好健康
可以點埋牛肝菌汁增加口感

Drinks:

藍螺旋藻 海鹽 焦糖鮮奶 (凍) $56
BLUE SPIRULINA SALTED CARAMEL MILK
好特別 藍色漸層好靚!🦋

對於選擇困難症嘅我 最難就係諗食咩
Set dinner Menu可以喺四樣主菜入邊揀
咁就唔使心大心細得咁耐😆
店員好有禮貌 見到我哋有需求就會幫手😙
好有heart🥰 落雨食完heart coffee踢走曬壞心情
戶外區都好靚 見到有個客人攞住本書睇勁chill~!

餐廳嘅食物都好出名係對生酮飲食好friendly
進行緊生酮飲食嘅你就可以去試啦😙
Heart Coffee (佐敦)
佐敦廟街285號地舖
#brunch #coffeetime #coffeehk
#heartcoffee #ketomenu #ketocoffee
#heartcoffeehk #佐敦 #佐敦咖啡 #好有heart
#hongkongcoffeeshop #hongkong
#HeartJordan #cafe #hkcafe
#Heartfromhome #HeartC #Heartattention #heartcoffeehk #jordancoffee #healthynewyear