記得上年五月嘅時候,終於都可以拜訪一下係 Infiniti C 香港開嘅第一間分店,位置於堅尼地城,呢一年我開始每個星期有幾日食素嘅習慣,所以純素甜品受我喜愛,呢度嘅純素蛋糕係我最鍾意嘅❤️宇治金時蛋糕 $88每一次黎 Infiniti C 食蛋糕都係咁滿足,每一次嘅質素水準都係咁好非常之欣賞!宇治抹茶嘅甘香融入鬆軟嘅蛋糕之中,紅豆蓉忌廉軟滑而輕盈嘅甜味透出淡淡清香,無蛋無奶無麩質嘅蛋糕,連對麩質敏感嘅朋友都食得👍🏻Flat White $38☕️咖啡方面當然係叫左我最鍾意嘅 Flat White,咖啡豆香氣細緻,泡沫嘅棉密令到咖啡拉花嘅鬱金香花形更加突出,同時沖製咖啡用嘅奶係植物奶,所以更顯咖啡師嘅功架!

宇治金時蛋糕 $88

Flat White $38