2020-08-12 244 瀏覽
前幾日細妹話帶我食齋,我即刻諗係唔係芋頭魚&齋叉燒🤤點知佢帶我行左入條巷(住荃灣既朋友應該知道,三波坊係條巷黎)巷入面原來有間咁靚既餐廳😍我去到門口就好興奮咁影相,如果可以響入面堂食我一定一定好滿足😍但疫情關係,過左6點我地唯有買外賣返屋企😢等我啊⋯⋯疫情好d我一定返黎幫襯😭(其實日頭都可以幫襯既)吉列豬扒咖喱飯🍛好驚訝見到一間素食餐廳有一個咁邪惡的菜式😈當然佢並非用真正既豬肉,而係「omnipork 新豬肉」,係一間加拿大食品科研公司為亞洲人嘅口味首創研發嘅👍👍👍成份主要係大豆、冬菇同米,食落同豬肉冇咩分別,內裏還有濃香的醬料,吃起來口感分外鬆軟❤️黑松露大啡菇burger🍔個大啡菇真係好大好juicy💦一邊食一邊要搵張紙巾響下巴「long」住,先唔會將d菇汁滴到周圍都係😳黑松露醬又香又濃😋啖啖都有滋有味的👏🏻👏🏻仲有其他:不可能醬意粉🍝、蕃薯薯條🍟都又健康又好味👍唔理係唔係食開素,為住個裝修都值得黎試💛
吉列豬扒咖喱飯

吉列豬扒咖喱飯🍛