2014-09-10 5711 瀏覽
Bill Tai Tai 自認無肉不歡,但同事強推此店,就趁中秋早收試試,店子並不顯眼,非常細小,裝潢可以用raw來形容,不過就給人一種身處外國的感覺。素食對於我來說頗為陌生,不是從何叫起??於是叫了一個small salad + flat的combo 再加一個炸薯條和友人share,small salad 選了roasted veggie ,當天共有4款野菜︰南瓜、翠肉瓜、茄子和車厘茄(我走了茄子)已經預左唔會好食,但食落又幾好味,主要係野菜好新鮮,少少roasted 加埋sauce 都幾飽足!Flat- 素菜卷原來size 有成隻手臂咁長!!我見到眼都突!食唔晒!仲要同個friend 一人叫左一個combo添...我個人比較喜歡吃沙律多過這個卷,好似中東包的皮,wrap住野菜s,唔係太習慣,感覺好寡。炸薯條好好味!因為我好鍾意食連皮炸的,好raw的薯條。值得一提是個茄汁sauce,非常美味,沒有一般罐頭茄汁的死咸,味道淡淡的,蘸了很多來吃了也不會口渴!一大兜才$30,推介!是日新嘗試,有機會 會再去,但價格頗貴,不是天天可以去的飯堂,這一餐已經是$160 per head建議第一次
Flat
Bill Tai Tai 自認無肉不歡,
但同事強推此店,就趁中秋早收試試,
店子並不顯眼,非常細小,裝潢可以用raw來形容,
不過就給人一種身處外國的感覺。

素食對於我來說頗為陌生,
不是從何叫起??

roasted veggie - small portion

Flat- 素菜卷

炸薯條

建議第一次去,2位以上(2位正常食量的女士)可以各人叫一個small salad,一條flat share,唔夠再叫便可。
2014-09-08