2011-09-22 12 瀏覽
朋友是素食者,是她提議到船街這間PizzaExpress用餐的。永豐街和中環那間也去過,這間可是第一次。侍應生態度是不錯的,起碼我開首沒有叫飲品,她也主動給了我有檸檬片的冰水。趁素食的朋友要遲到,我和另外的朋友先點了個有肉的salad吃吃先。San Remo Salad 麵包球是香脆熱辣辣,salad內有火腿,煙肉,牛油果,松子粒,生菜等,沙拉醬酸甜很好味。素食朋友來後由她拍板點了:Margherita pizza 是最基本簡單的Pizza, mozzarella芝士和蕃茄,熱辣薄脆~Fagioli 係芝士,豆莢加rocket菜,個味太濃,我個人麻麻哋。Fusilli Funghi以不同的菌菇做成的汁,有少少的松露味,愛好菌類的朋友不能錯過。Cannelloni 係濃濃的芝士伴著酸酸的茄汁,內藏滿滿的菠菜,呢個都好好味。 呢問分店佔一半客都係外國人,似乎都係住附近的熟客。侍應生不只對佢哋笑面顏開,對我哋呢啲生客也態度良好。絕對會再幫襯。

San Remo Salad

素食朋友來後由她拍板點了:
Margherita pizza
Fagioli
係芝士,豆莢加rocket菜,個味太濃,我個人麻麻哋。
Fusilli Funghi
Cannelloni
係濃濃的芝士伴著酸酸的茄汁,內藏滿滿的菠菜,呢個都好好味。

絕對會再幫襯。

2011-09-21