2019-07-15 70 瀏覽
朋友岩岩係印度番黎,好耐冇見約左食lunch,講真香港好食既素食餐廳選擇唔多,通常我都會帶佢地去印度餐廳,不過今次search到呢間台灣野,見佢menu都幾多岩素食人士既食物,所以登特山長水遠入沙田圍一試沙律都有四款架,原本諗住叫海鮮沙律但今日冇,所以叫左個水果沙律小食都有好多款野飲方面點左一壺水果茶兩份share,入面有勁多生果,味道酸酸甜甜加上冰茶,為熱辣辣既夏天消暑最岩飲完之後仲可以食埋入面既生果水果沙律好健康好fresh,有成四五種水果,色彩繽紛,令人見到已經食欲大增,望到已經好心情啦點左個芒果軟殼蚧米紙卷,入口涼涼地,食落好清新,有時夏天咁熱真係冇咩胃口食飯麵呢d熱食,呢個有小小似越南既紙米卷,唔係誇張我一個人食哂一碟都得仲點左個軟殼蚧手抓餅跟咖喱汁,呢個雖然同上面一樣入面係軟殻蚧,但呢個感覺厚身好多,有小小似以前內地食過既手抓餅,雖然都好味不過略嫌有小小油膩最後點左個朋友最愛既甜品芝麻多士,芝麻味好香簡簡單單已經好好食今次呢間台灣餐廳唔錯,佢地仲有好多其他有肉既菜式,睇落一樣吸引,下次黎會再試

小食都有好多款

飲完之後仲可以食埋入面既生果

最後點左個朋友最愛既甜品芝麻多士,芝麻味好香
簡簡單單已經好好食
2019-07-15