2021-03-14 153 瀏覽
已經唔記得係第幾次嚟一禪,但係佢哋每一次都仲比到好多驚喜。睇佢哋嘅IG成日都見到新嘅甜品推出,而且多數都係冇蛋冇奶既純素。今次就見到佢哋推出左抹茶撻同埋栗子撻,個樣就好吸引嘞,唔知味道係點嘅呢?🍵抹茶撻淨係賣相都已經cute爆!上面一個個波波睇落似棉花糖,原來係cream黎既😆香滑既cream加埋少少澀既抹茶配搭得好好!撻皮係厚身果款,夠脆身唔會好硬,又比用牛油整既冇咁漏,好味😋🌰栗子撻栗子好creamy食落完全冇粒粒,個撻入面內有乾坤😵薄薄既cream下面藏左一層蛋糕,蛋糕下面仲有層焙茶醬,好有驚喜😍依個撻皮就比較薄,係另一個texture,兩個我都鐘意🥰最近見到佢哋出咗純素士多啤梨蛋糕,相信好快又要再去食喇。

🍵抹茶撻

🌰栗子撻

最近見到佢哋出咗純素士多啤梨蛋糕,相信好快又要再去食喇。
外賣自取