2021-10-14
早輪見到社交平台係咁出依間餐廳既廣告 出到唔認得都變認得😂 印象最深既絕對係佢紫色既特色 吸引到唔少紫色狂迷收藏😂 咁岩朋友想去 就決定左去試下。位置方便其實有小小偏 要行到後街左右 接近太子警局。 不過係附近較沉色既建築黎講 紫色既外表都相當吸晴。 一入門口 就見到打卡位 紫色既吊椅 而店內清一色 上在天花裝飾 下至枱椅都係觸目既紫 簡直覺得自己去左紫色國度😂menu方面都是相當有心機 紫色簡約風格 配上少女心插畫 完全是夢幻少女既第一打卡cafe今次叫左:🥤香芋波波鮮奶($42) : 波波 即係珍珠幾實身, 杯裡都有相當多波波, 不過味道太~甜~ 唔係點飲得出香芋味😅 口感指數(5個🥤為滿分) :🥤🥤 推薦指數(5個🥤為滿分):🥤🥤🥤紫薯波波鮮奶($42) : 依杯完全同香芋波波鮮奶相反,唔知係咪因為叫左少糖, 結果杯野係變左無糖😅 紫薯味超級淡😅😅 明明叫波波鮮奶, 但成杯野係一粒波波都冇😅😅 有啲懷疑係咪唔覺意落哂係香芋嗰杯度😅😅😅 畢竟兩杯個樣都係一樣咁😅😅😅 口感指數(5個🥤為滿分) :🥤 推薦指數(5個🥤為滿分
今次叫左:
口感指數(5個🥤為滿分) :🥤🥤
推薦指數(5個🥤為滿分):🥤🥤
口感指數(5個🥤為滿分) :🥤
推薦指數(5個🥤為滿分):🥤
左: 香芋波波鮮奶 右:紫薯香芋鮮奶
🧆炸雞粒($58): 即叫即炸, 份量黎講幾大下 , 唔會粉好多 不過不失
口感指數(5個🧆為滿分) :🧆🧆🧆
推薦指數(5個🧆為滿分):🧆🧆🧆
炸雞粒
🧆大蝦蕃茄意粉($108) : 份量合理, 大蝦比想像中大舊 同埋味道唔錯 蕃茄味幾重
口感指數(5個🧆為滿分) :🧆🧆🧆
推薦指數(5個🧆為滿分):🧆🧆🧆
大蝦蕃茄意粉
🍰 紅莓芝士蛋糕($48) :其實本身想order藍莓芝士餅 ,不過咁岩賣哂 得哂紅莓芝士蛋糕, 擺碟都幾令 味道方面 ,紅莓醬酸酸地幾開胃, 芝士蛋糕味道芝士味唔太濃 。
口感指數(5個🍰為滿分): 🍰🍰🍰🍰
推薦指數(5個🍰為滿分): 🍰🍰🍰
紅莓芝士蛋糕
服務方面, 整體都唔錯, 店員仲主動會幫客人影相打卡 不過食物質素一般 , 如果可以有番單點dinner set會比較吸引 為打卡就抵 食物質素則需要改善一下