講就講咗好耐,終於付諸行動,嚟呢間名廚餐廳,食咗一餐英國菜。今次同一個朋友嚟食,我哋六點半已到,當時人唔算好多,服務員態度真係幾好,幾熱情咁推介餐單,而就算我哋用咗成20分鐘翻餐牌,亦問咗唔少問題,佢哋都好耐心。但最後,我哋點嘅都係最出名嗰兩個:Fish and Chips, Wellington Beef。上主菜前先嚟麵包,係幾好食嘅,口感鬆軟,尤其落埋牛油,真係好夾。Fish and Chips:魚炸得外脆內嫩,口感剛好。薯條講真就冇咩特色,亦真係只蘸他他醬先配,另一個醬味道極怪......Wellington Beef:一上檯見每人兩塊都目瞪口呆,因為真係好大塊。用酥皮包住牛柳同蘑菇醬,牛柳好嫩,牛味幾濃,另外兩樣嘢當然冇咩特色,而成個菜整體味道都偏淡,要蘸個燒汁嚟食,汁料味道就普通啦。而且比較唔好嘅係細嗰件一夾過碟嗰陣會散,好在厚嗰件就冇問題。另外叫咗杯Mocktail,酸酸甜甜幾啱胃口。本來嘅打算係試完兩樣名菜再叫其他嘢,但我哋兩個食完呢樣嘢後已飽到連甜品都食唔落......嚟得呢度就預咗唔會平,不過只係食咗兩道菜加兩杯飲品,埋單每人唔使700,還可以啦。整體水平唔錯嘅,但真

另外叫咗杯Mocktail,酸酸甜甜幾啱胃口。

整體水平唔錯嘅,但真係未至於好出色。或者要再試其他嘢先知,畢竟今次食嘅嘢太少。
Fish  and  Chips
Wellington  Beef