香港人同朋友聚會實會揀放題,令到放題店開到成行成市,但奈何就此走樣!今次要隆重介紹的就是這間大井町日式放題......位於荃灣中心3樓,荃灣站與荃灣西站的中心點,連接九龍與新界既線成就左呢餐飯局!我地7:00入座,可任食2小時,$238加一......經過上次放題,都知要咁上下價位架啦!特色:場地大,成層都屬於佢既天下!坐得舒適,食得舒適!!! 我地兩個人坐左個四人台!飲品、甜品、雪糕、生果,自助形式,不需假手於人!上菜超快,唔會漏單!快到呢!! 食到唔停,睇住個台擺曬野,大滿足!服務超好,總有個服務員在旁,收碟呀、落單呀,都會立即行動!新店上場,實會超落力,無論食定服務上,我就是睇中呢點先揀呢間!就係咁我就展開呢個無限食既不歸路!!張張都四人台,坐得幾咁爽呢!!!地方又大,望落去就非常得體,氣派幾架勢!廚師、服務員都有好多個,真係有足夠既人手為你服務! 雖然落單紙只有八張,但其他放題店有既野,這裡都有!!其他放題店花巧既食物係有好多既,但呢間就穩打穩震!!反正上菜快是個重要的一環!落完單之後,就走左出去自助區!!兩個大雪櫃裝左飲品,有C&C、可樂、冰紅茶、烏龍茶、韓國忌廉溝牛奶、韓國
今次要隆重介紹的就是這間大井町日式放題......

特色:

場地大,成層都屬於佢既天下!

坐得舒適,食得舒適!!! 我地兩個人坐左個四人台!

飲品、甜品、雪糕、生果,自助形式,不需假手於人!

服務超好,總有個服務員在旁,收碟呀、落單呀,都會立即行動!

就係咁我就展開呢個無限食既不歸路!!
張張都四人台,坐得幾咁爽呢!!!

地方又大,望落去就非常得體,氣派幾架勢!

廚師服務員都有好多個,真係有足夠既人手為你服務!
雖然落單紙只有八張,但其他放題店有既野,這裡都有!!

落完單之後,就走左出去自助區!!
兩個大雪櫃裝左飲品,有C&C、可樂、冰紅茶、烏龍茶、韓國忌廉溝牛奶、韓國士多啤梨溝牛奶......
對面仲有個兩部飲品機,有FRUIT PUNCH、茶......

有色彩繽紛的甜品類,cheese cake、choco cake、一杯杯個糕點!

另外,仲提供左生果,有菠蘿、西瓜、哈蜜瓜,食過咁多野清一清腸胃真好!

揀完飲品,返到位就見到d野上台啦!
魚翅海蜇、帶子裙邊
刺身前的前菜,兩個都係爽口的帶子裙邊、魚翅海蜇,起出面壽司店都要成15蚊碗架!
刺身
無幾耐就出場的刺身類! 三文魚係厚切,非常濃郁的魚油味!

帶子、鮑魚片都好新鮮、爽口!

重點一提就是蝦!
牡丹蝦
甜蝦固然鮮甜,但牡丹蝦大大隻,更有咬口,整個口腔都是蝦肉架!
炸物
炸物,有冬菇、一口薯、蝦! 食炸物,最怕就是上粉上得太厚,食落就有一大塊盔甲擋住曬!!!

呢度就唔會出現呢個情況,上粉薄!! 一口薯亦成為左我既初心!!!細細粒,薯香味重!
焗肉醬薯蓉
香濃的肉醬芝士香、有煙肉碎,非常好吃的薯蓉,不過兩口吃完!!! 完全唔會太大負擔,仲有戰鬥力食其他!!!
鐵板牛油粟米
無菜食呀,唯有食下粟米,等自己的罪惡感無咁大啦!!!
鐵板牛柳粒
真正的牛柳!!!! 對上幾次放題起荃灣某間點左個牛柳粒,結果食完覺得自己食緊豬肉,非常失望!!!

有牛肉的紋理、肉汁、香味,鐵板形式上陣,食慾大增!!!
燒牛舌
牛舌都係我既超喜愛之一!!! 呢間將個牛舌燒得無咁犀利,完整呈現牛舌既味道((當然我初心就是想燒焦一點啦))),放左好多黑胡椒,非常香!!!

一次過叫左4串,同朋友一人兩串,依家諗返起都想食!
泡菜炒豚肉
撈埋韓國風,泡菜豚肉,份量夠!!!!
燒雞翼
一人一串雞翼啦!!! 廚師都串得幾好,基本上都會骨肉都分開,唔會食得太狠背 ,而且有肉汁,非常juicy!!
燒菠蘿
飯下果
食埋個飯後果!!! 燒菠蘿、哈蜜瓜!!!!哈蜜瓜係超甜的!!!

重頭戲:movepick雪糕!!朋友話太飽,唔食讓左比我食,太好了!!!一口氣食左朱古力、士多啤梨味!!!大滿足!!!
MOVEPICK
就起我食完呢兩杯,朋友又起出面既雪糕櫃拎左兩球包裝雪糕球!!!芒果味、薑味!!!

不過食得太多雪糕搞到成身寒曬,想食都唔敢食了!!!

朋友話薑味好特別,超重薑味,睇到薑絲架!!!唯有下次再黎吧!!
2016-09-14
魚翅海蜇、帶子裙邊