2022-11-07 963 瀏覽
LIFETASTIC (希慎廣場) (銅鑼灣)📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場3樓326及330-331號舖🤍Weekend 一到就想周圍試新嘢!呢一間蛋糕店開到周圍都有,見就見得多,每次都只係睇完就走,因為佢嘅價錢真係「相當吸引」。今次終於搵到一個特別嘅派頭去買來試試😆🤍我哋買咗四件蛋糕,分別由草莓西瓜蛋糕,荔枝西瓜蛋糕,斑斕芒果克羅米蛋糕,同埋朱古力茉莉茶蛋糕!🧁草莓西瓜同埋荔枝西瓜,中間有一層西瓜餡料,幾清甜獨特!面頭嘅水果啫喱做得好晶瑩剔透,味道亦都唔會話好甜,感覺清新!而且賣相精美打卡絕對一流!呢兩款蛋糕個餅底係gluten free, 唔知係咪因為咁嘅原因,所以食起上嚟嘅時候一粒粒,同一般嘅蛋糕底好唔同,質感比較粗鞋。如果想試,就要有啲心理準備,因為佢係非一般質感嘅蛋糕底,買之前要好好管理自己嘅預期!🧁最欣賞係斑蘭芒果黑糯米蛋糕!面層斑斕忌廉味細滑香濃,味道亦都好真實唔似係平時用咗大量人造色素同埋香精果種!🧁最後就係朱古力茉莉茶蛋糕,朱古力味非常之濃郁,如果鍾意Dark Chocolate 嘅朋友應該會大愛, 襯落清幽嘅茉莉茶度出奇匹配!❤️整體來講四款蛋糕都各有特色,而且食
LIFETASTIC (希慎廣場) (銅鑼灣)

❤️整體來講四款蛋糕都各有特色,而且食得出用料十足。職員服務亦都好殷勤!餐廳又有情調好適合 afternoon tea! 只係定價會有啲進取😐
2022-11-05