2023-04-13
有時係香港鬧市中想搵好野食絕對唔難,但要搵到又有情調又對得住價錢既餐廳就真係要比啲心機🫶🏻平時都會係地面見到啲餐廳,有時可以試下發掘下樓上即地方,話唔定有驚喜😌\ 𝐝𝐨𝐧’𝐭 𝐰𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐭𝐨 𝐰𝐡𝐚𝐭’𝐬 𝐜𝐨𝐦𝐢𝐧𝐠 𝐧𝐞𝐱𝐭𝐜𝐡𝐞𝐫𝐢𝐬𝐡 𝐭𝐡𝐢𝐬 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭 / 餐廳整體裝修有格調,每張枱都有一盞小夜燈💡少少昏暗燈光,再望住牆上呢一句語錄,更加令我要活在當下好好享受💖🍴𝐒𝐞𝐭 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 龍蝦湯🦞龍蝦湯非常濃郁、香滑,一飲落去就已經飲到好強烈嘅龍蝦味道,好味到想飲多一碗😆煙三文魚杏仁芝士卷🐟呢一個非常有驚喜!一邊係放咗魚子醬,一邊係放三文魚子,再配搭埋中間的忌廉芝士,成個前菜瞬間昇華🙌🏻日本青芥末威靈頓三文魚🫔好多時無論出邊食定自己嘗試去整,都會選擇係用牛肉整威靈頓,三文魚既配搭我都係第一次食,原來都幾夾😲不得不讚即使放咗一段時間都好佢外面仍然保持香脆,點埋佢旁邊嘅青芥末醬,既清新又特別紐約芝士蛋糕🧀正常芝士蛋糕味道,不過不失🍴額外單點 - 日本廣島蠔燴意大利飯🦪🍚好好味‼️老實說,其實小編本身唔係好喜歡意大利飯,因為覺得又似飯咁似粥🤣但呢一個我覺得令我喜出望外,首先佢飯粒
𝐜𝐡𝐞𝐫𝐢𝐬𝐡 𝐭𝐡𝐢𝐬 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭 /
餐廳整體裝修有格調,每張枱都有一盞小夜燈💡
🍴𝐒𝐞𝐭 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫
龍蝦湯🦞
煙三文魚杏仁芝士卷🐟
日本青芥末威靈頓三文魚🫔
紐約芝士蛋糕🧀
正常芝士蛋糕味道,不過不失
🍴額外單點 - 日本廣島蠔燴意大利飯🦪🍚
好好味‼️老實說,其實小編本身唔係好喜歡意大利飯,因為覺得又似飯咁似粥🤣但呢一個我覺得令我喜出望外,首先佢飯粒嘅生熟度做得剛剛好,而且配搭埋非常新鮮又大隻嘅廣島號一齊食,個味道超正!