2012-10-12
今日去左食紅薯粉, 之前都食過這間好多次, 平日有食, 星期六放工也去食過多次下午茶, 但今日真係好激氣, 舖外大大個牌寫住午餐有豆漿送, 送完即止, 咁好正常, 我覺得無問題, 以往我去食都是食一個餸$23 送豆漿給我, 但今天我再去食$23 一餸, 後來有侍應問我飲豆漿, 我說好, 跟住收銀好惡咁說豆漿送晒, 要飲要+$4.00, 咁OK 啦不飲, 我都覺得奇怪, 之後再有人叫米線飲豆漿, 我就更加奇怪, D人叫2個餸$27 飲豆漿, 豆漿係送的, 我見到人地張單豆漿不用錢, 即是說大話欺騙$27 就有得送, $23 就是(送完即止) 無得送, 咁就不好放咁大個牌出來說惠顧午餐有豆漿, 應該寫惠顧2餸米線才有豆漿送另外D 侍應不叫都不去執枱, 叫不辣都比左辣 還有間舖個牌自稱下午茶抵食, 但事實同平時價錢一樣, 不好再比這間食市欺騙, 要做精明消費者, 出面仲有好多間餐廳米線店好好食架。