2020-09-16
限最令放寬返四人晚飯之後,終於可以約下朋友食晚飯。有朋友喺牛頭角附近返工,所以諗住試吓呢間🙂喺海濱公園隔離,平日夜晚環境都幾靜,好啱朋友坐低傾偈飲吓嘢。首先有個驚喜小食-麻辣雞翼我以為會係好西式嗰啲啦,點知個雞翼竟然有麻辣嘅四川風味😂雖然同餐廳好似有少少格格不入😆但係我覺得個雞翼好好食!夠麻又唔太辣!岩哂我😋炸甜番薯條嘉里西亞八爪魚配柚子沙律一大條八爪魚soso☺️八爪魚煮得幾淋乳豬pancake,個乳豬皮炸得好脆🙂香煎鴨胸個鴨胸煮得幾淋😋啖啖肉Impossible 素肉千層麵😀食落同真肉嘅味道好似幾乎分唔出😃Ginger freeze 味道同ginger Ale 差唔多,薑味再比較重伯爵茶焦糖布甸💛茶味好重登登登登!好似話好多人都為咗呢個pancake 嚟呢度食㗎😋焦糖脆脆pancake,上邊嗰啲焦糖脆脆呢咬落口會有浸煙味走出黎好得意!整個甜品感覺唔會太甜☺️幾特別,第一次食咁樣嘅pancake 配搭✨
首先有個驚喜小食-麻辣雞翼
嘉里西亞八爪魚配柚子沙律
一大條八爪魚soso☺️八爪魚煮得幾淋
乳豬pancake,個乳豬皮炸得好脆🙂
香煎鴨胸個鴨胸煮得幾淋😋啖啖肉
伯爵茶焦糖布甸💛茶味好重