2024-01-08
練石補青天的“旅窩”。首次黎到呢間以台灣菜做主打嘅cafe,比佢嘅waffle 吸引住,覺得一定要食焦糖花生醬味,之後再望佢嘅正餐Menu,覺得個豆腐炸雞都好吸引,結果我地一行二人就叫左牛肉拌麵 同埋豆腐雞便當, 熱情果蜂蜜茶, 桂花烏龍鮮奶茶, 最後就係焦糖花生醬窩夫。🍜牛肉麵正常發揮,牛肉味唔係好出,但係啲肉質好淋 ,如果以拌麵嚟講 ,算係比較乾身嘅一類,不過本人喜歡多汁,如果多汁會再好啲 ,感覺食落去冇咁dry。🧋桂花烏龍奶茶出奇地有驚喜,桂花粒粒好香好有咬口,奶茶味又香! 值得encode。🍱豆腐炸雞便當都係正常發揮,成個飯嘅感覺好似火車便當咁,望落凍冰冰咁 ,完全冇煙出,但係咬落炸雞度就突然畀佢辣親,估佢唔到咁熱 ,佢配襯住韓式嘅炒粉絲都幾好食,唔算太辣,飯底都好多飯,份量超大。🥤 熱情果蜂蜜茶都幾好飲,百香果味香,又唔會太凍太多冰, 唔會水稀稀咁! 🧇最後就係隆重登場嘅焦糖花生醬窩夫,質地好鬆化,完全冇厚又滯嘅感覺,仲要焦糖配埋花生碎,加埋花生醬係超好味嘅配搭,雪糕就一般般,雖然有蛋糕喺雪糕入面,但係唔覺得特別香滑美味。推介指數:4.1/5CP 值:4.1/5
推介指數:4.1/5
CP 值:4.1/5