2021-05-11
去過紅磡咁多次,一直都冇發現到呢間老字號,路過俾我見到,個招牌咁舊,一定有啲料到😼老闆好好笑容,見我聽緊電話,叫我慢慢諗唔使急。佢問我係咪第一次嚟,有聽過但未食過,我話係啊,見佢真係勁nice,同街坊好熟有傾有講。所有雞蛋仔,班戟即叫即整,熱辣辣㗎!🍴芒果班戟 $19芒果超多,老闆好大方,話要俾多芒果先好食!班戟上面搽咗啲酸忌廉,入口班戟皮厚實,芒果超甜,老闆話係每日新鮮切,加埋酸酸哋嘅忌廉,好開胃,好好食😋CP值高🍴朱古力雞蛋仔 $19外脆內軟,超濃朱古力味🍫,少少似蛋糕口感,但入面係濕潤嘅,唔會好乾身,好好食😋🍴原味雞蛋仔 $14外脆內軟,有蛋香,食到蛋嘅原味,都係少少似蛋糕口感,但入面係濕潤嘅,唔會好乾身,好好食😋推薦指數: 10/10老闆笑容好好,態度親切有禮,會同你傾偈,好有人情味,我話拎走食,佢話趁熱食好食啊,夾一粒俾我食,好熱情。覺得佢做生意唔係淨為錢,係對自己整嘅雞蛋仔有熱誠,當啲客係街坊朋友,十幾蚊食個雞蛋仔,除咗係足料抵食好食,係食份人情味。
🍴芒果班戟 $19
芒果超多,老闆好大方,話要俾多芒果先好食!
🍴朱古力雞蛋仔 $19
🍴原味雞蛋仔 $14