2023-01-11
✨紅磡貓主題特色餐廳🐱✨#mayfoodie_hunghom紅磡同土瓜灣(簡稱紅土)一向出名多美食😋 而住喺呢度嘅我, 最近亦都試咗好多屋企附近嘅新餐廳😇幸福感美滿🥰 好慶幸自己可以住喺呢一帶, 亦都好想藉住呢個機會去介紹俾大家💕——- 環境方面 ——-餐廳搬咗去新地方之後, 空間明顯大咗👍 可以容納嘅枱凳,亦都多咗😇 設有自助區可以俾大家攞水同埋餐具🙈由於呢間係一間貓主題嘅餐廳🐱, 所以餐廳周圍都佈滿貓圖案💕 如果你係貓奴嘅,一定唔可以錯過——- 食物方面 ——-餐廳主打日本同西式菜✨ 亦都仿效日本料理, 將唔同嘅食品放入去唔同嘅器皿上菜, 增加咗精緻感👍✨泡菜湯烏冬✨Rating: 7.5 out of 10烏冬煮得非常有咬口👍 唔會話好”林”泡菜湯底味道亦都好濃郁😋除餐附送中華沙律, 同埋一口甜品 (i.e. 芝士蛋糕)份量唔會太多, 食落去剛剛好😚題外話, 所有餐具上面都印有貓嘅圖案😻 睇得出店主用心採購👍 都係嗰句,如果你係一位貓奴嘅話, 你一定會食得好開心呢💕📍貓廬 (紅磡)📍紅磡鶴園街8號煥然㦤居1樓101號舖
#mayfoodie_hunghom
紅磡同土瓜灣(簡稱紅土)一向出名多美食😋
而住喺呢度嘅我, 最近亦都試咗好多屋企附近嘅新餐廳😇
幸福感美滿🥰
——- 環境方面 ——-
設有自助區可以俾大家攞水同埋餐具🙈
——- 食物方面 ——-
餐廳主打日本同西式菜✨
✨泡菜湯烏冬✨
Rating: 7.5 out of 10
烏冬煮得非常有咬口👍 唔會話好”林”
泡菜湯底味道亦都好濃郁😋
除餐附送中華沙律, 同埋一口甜品 (i.e. 芝士蛋糕)
份量唔會太多, 食落去剛剛好😚
都係嗰句,如果你係一位貓奴嘅話, 你一定會食得好開心呢💕
📍貓廬 (紅磡)
📍紅磡鶴園街8號煥然㦤居1樓101號舖