2020-07-26
早前出左紅磡,經過見到呢間新開嘅古早味蛋糕店🍰🧁 阿里山 ,隔住玻璃窗見到新鮮出爐嘅蛋糕動L動L,好正呀😋🙌🏻!(我當日去係有得試食嘅,不過聽店員講如果疫情再嚴重就可能會停止試食)📍基本共有9種口味,原味$70,其他口味$85-95,有時仲會有隱藏版口味添!我叫左:📍抹茶紅豆蛋糕🍵($85)抹茶蛋糕好濃郁抹茶香,配合紅豆好有口感👍🏻📍朱古力蛋糕🍫($85)超級鍾意食呢款🤩😋,一入舖頭試食就愛上了!上層鋪咗好多朱古力碎粒,中間夾着好多軟心朱古力,蛋糕體都有濃郁朱古力味,整體多層次📍芝士肉鬆蛋糕🧀($95)鹹鹹香香😋,濕潤Q彈 ,呢間不是用拉芝果啲芝士,而是用口感好實在的片裝芝士,餡料慷慨,口口肉鬆,滿滿芝士粉,滿口幸福🥰🥰!整體:蛋糕非常柔潤鬆軟😋,綿密濕潤 👍🏻,蛋味香濃😋 熱食凍食都好正😋😋👍🏻👍🏻!經過一定會再幫襯!
我叫左:
📍抹茶紅豆蛋糕🍵($85)
抹茶蛋糕好濃郁抹茶香,配合紅豆好有口感👍🏻
📍朱古力蛋糕🍫($85)
📍芝士肉鬆蛋糕🧀($95)