成日出出入入黃埔嘅我完全唔知有間環境咁𝚐𝚛𝚎𝚎𝚗咁舒適嘅𝚌𝚊𝚏𝚎😳!!真係有種去咗日本嘅感覺~整體來講,呢度嘅食物質素唔算太大驚喜,但呢度嘅環境真係冇得輸,𝚠𝚘𝚛𝚔-𝚏𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚕𝚢程度真係𝟿𝟿分!!!淨番一分扣咗係用唔到嘅𝚠𝚒𝚏𝚒🙊.been to whampoa so many time but did not even see this amazing comfy and work friendly cafe 😮 @andgreencafe has a japanese cafe vibe to it 😊 food is decent but nothing out of the ordinary 😋 but the environment is so work friendly 👍 only bad thing was we couldn’t use their wifi 🤣.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 6.5/10回頭率 𝐫
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
🌟食物質素不過不失 • 環境絕對無得輸✨
𝚃𝚊𝚔𝚘𝚢𝚊𝚔𝚒 𝚂𝚊𝚗𝚍𝚠𝚒𝚌𝚑
𝚃𝚊𝚔𝚘𝚢𝚊𝚔𝚒 𝚂𝚊𝚗𝚍𝚠𝚒𝚌𝚑

《𝚃𝚊𝚔𝚘𝚢𝚊𝚔𝚒 𝚂𝚊𝚗𝚍𝚠𝚒𝚌𝚑》$72🌟7/10🌟
第一次見有章魚燒三文治😳本身以為係燒汁再加啲章魚夾住咁,但原來唔係!!裡面真係夾住粒粒真•章魚燒😻不過個人就覺得呢幾粒章魚燒口感麻麻,粉感比較重,亦都無平時食章魚燒外脆內軟嘅口感🥺而玉子嘅質感都正常發揮,唔算特別嫩滑~不過要讚一讚三文治嘅麵包,用上丹麥吐司,牛油味香嘅同時又會有少少甜味咁,再加上口感軟熟,都真係幾好食😆
𝙲𝚑𝚎𝚜𝚝𝚗𝚞𝚝 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙲𝚊𝚔𝚎 𝚂𝚎𝚝

《𝙲𝚑𝚎𝚜𝚝𝚗𝚞𝚝 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙲𝚊𝚔𝚎 𝚂𝚎𝚝》$60🌟7.5/10🌟
$𝟺𝟻嘅蛋糕加$𝟷𝟻就可以轉做𝚜𝚎𝚝,多杯飲品~
而呢個栗子朱古力蛋糕無論係口感定味道層次上都非常之豐富;蛋糕由栗子蓉、朱古力𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖、朱古力𝚖𝚘𝚞𝚜𝚜𝚎 𝚌𝚊𝚔𝚎同埋有少少士多啤梨味嘅脆脆餅底組成!個人覺得甜度適中,但男朋友就覺得有少少太甜🤏🏻
𝚂𝚠𝚎𝚎𝚝 𝙿𝚘𝚝𝚊𝚝𝚘 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎

《𝚂𝚠𝚎𝚎𝚝 𝙿𝚘𝚝𝚊𝚝𝚘 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎》𝚂𝚎𝚝 +$10🌟7.6/10🌟
實不相暪,今次係我第一次飲紫薯𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎🙊無比較之下覺得紫薯同奶嘅味道𝚋𝚊𝚕𝚊𝚗𝚌𝚎得好好,一路食都會有淡淡嘅紫薯香浸出嚟,但同時亦都唔會蓋過牛奶嘅味道😛
𝙲𝚘𝚕𝚍 𝙱𝚛𝚎𝚠

《𝙲𝚘𝚕𝚍 𝙱𝚛𝚎𝚠》$52🌟7.8/10🌟
𝙲𝚘𝚕𝚍 𝙱𝚛𝚎𝚠嘅口感非常之順滑,味道亦都會無咗平時嘅咖啡會飲到嘅嗰一浸酸味,個人覺得幾適合夏天嘅天氣飲👅
𝙰𝚗𝚍 𝙶𝚛𝚎𝚎𝚗 @andgreencafe
📍#BELLYwongs_humghom #BELLYwongs_whampoa
#BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_cafes
𝚂𝚠𝚎𝚎𝚝 𝙿𝚘𝚝𝚊𝚝𝚘 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎
𝙲𝚘𝚕𝚍 𝙱𝚛𝚎𝚠