一街都係古早味蛋糕,有幾間係你食完會再回頭呢?呢間我會!因為它的蛋糕有令我食完一口,想接一口再食哂的感覺😋😋!ok 已成我心目中no.1 古早味蛋糕。這裡的蛋糕都是少糖少鹽少油,難得不用在味道上遷就,口感綿密唔漿口,鬆軟濕潤兼而有之。價格比一般略貴,但用料高質,說真的比一般用來慶祝生日的蛋糕更好吃,其實物有所值,更不用說這裡是給年輕人工作機會的地方。橙香朱古力($100),用空運西班牙橙皮粒,食得出老闆廚師們係有點要求的人,因為好好食😱無諗過橙香味咁出,朱古力用料足,好香濃,又不會過甜,蛋糕面又靚,回頭率100%。另一推介係日本柚子蜂蜜 ($95),用上高知縣柚子皮及台灣龍眼蜜,又係一入口柚子香散發出來,味道絕對不人工,好好吃😭其實一個都幾大個,聚會share食都好適合。如果想食蛋香的就當然要試阿里山原味($70),店員說他們用的是蛋香最濃的湖北蛋,而且打蛋前更會洗蛋,更衛生。PS. 紙盒及膠袋都是用大豆油墨印刷,膠袋用Biodegradable可分解物料,有心程度可見一斑。💖💖8pm後有大折扣(唔知而家仲有無),最誇張嘅係唔係折黎賣賣剩的蛋糕,係新焗出黎比你平d買黎試下❤️❤️據悉阿里山

橙香朱古力($100),用空運西班牙橙皮粒,

據悉阿里山由前酒店大廚主理,曾於台灣拜師學藝,疫市開張背後有一個我buy的理念,就是專請年輕人。在視年輕人為昆蟲的年頭,給他們工作機會,我覺得這才是正經事。幫襯佢,我覺得比買個印香港加油的蛋糕或者食貼下海報的食店實際更多(but no offense),我鍾意。

不過紅磡我唔係成日去,正當納悶之際,店員表示佢地黎緊會在銅鑼灣開店!!咁就更加容易買到!