2021-08-19 305 瀏覽
🐔吐司雞💰$88 (全份)😈南豐紗廠大家都唔陌生💛呢到係主打文青鋪頭同好多輕咖啡小店今日就試呢間TAP The Ale Project🤤呢到就係主打飲啲手工啤酒同黑啤既主打就唔算話太多😬不過就好多送酒野食🍺呢個吐司雞我想試好耐今次有4個人都可以叫全份佢個吐司係甜甜地好似韓式個隻咁表面都煎到好香脆🍗而佢中間有個圓圓地既球體就係超級邪惡既牛油🧈我地將啲牛油搽上吐司到再加個雞好好食可能又熱辣辣同埋雞肉唔會好鞋🤔不過真係好邪惡🐖馬來西亞肉骨飯💰$88😈佢主食唔算話好多種類不過呢個都幾Fusion既感覺就試下💛聽上去馬來西亞肉骨飯好似有啲奇奇怪怪咁但係食落又驚喜🤤佢個飯好似Risotto咁個飯濕濕地同埋真係好香肉骨茶個個味😳我覺得幾濃味同埋我都偏重口味所以我覺得Mix埋好好味仲有啲肉都好入味🐏羊奶杏鮑飯💰$158😈反而呢個羊奶杏鮑飯就麻麻地😣佢一上枱就凍哂搞到個飯凍左同變左一Pat野😢不過佢個羊奶味唔算話好重口味杏鮑都吸左味但係凍左就真係有少少影響左成個口感🐔炸卡津雞翼配腐乳醬💰$78😈我又幾鍾意呢個炸卡津雞翼配腐乳醬🤤佢個雞翼好大隻同埋我幾鍾意佢個炸粉又唔會太厚或太薄😬好似落左少少辣粉所以食落
🐔吐司雞
💰$88 (全份)

🐖馬來西亞肉骨飯
💰$88

🐏羊奶杏鮑飯
💰$158

🐔炸卡津雞翼配腐乳醬
💰$78
😈我又幾鍾意呢個炸卡津雞翼配腐乳醬🤤佢個雞翼好大隻同埋我幾鍾意佢個炸粉又唔會太厚或太薄😬好似落左少少辣粉所以食落辣辣地而佢個醬係腐乳醬食落又唔會覺得好奇怪而覺得幾夾個雞翼😍所以呢個都係我每次必叫

🍟紅蕃孖寶
💰68
😈呢個薯條送酒真係一流😬留意返佢唔係前普通薯條或蕃薯條咁簡單😂佢係紅菜頭加蕃薯條🍟平時真係好少食到紅菜頭既小食同埋佢都係炸到脆一脆之後落左好多辣粉同調味粉🤤會越食越上癮同埋呢杯好多手工酒都唔錯呢到仲有啲Boardgame提供俾大家同朋友仔一邊飲酒一邊玩