炮台山純白風Cafe🩷紅雨都無阻等位支持小店🤩開心果控要bookmark🩵💕話說我當日有啲野要出去做,咁啱又紅雨,於是最好當然係入餐廳避一避。好彩去得早,遲啲都要等位🤭開心果特調奶🩵呢度個個人都會叫🤩面層係濃厚開心果奶蓋,幼滑度類似Lindor😋,開心果味十足,味度剛好,配埋奶脂香,令到啖啖都會有開心果味,唔會飲兩啖就麻木咗味覺。呢個係我想再翻兜嘅作品🤩開心果巴斯克芝士蛋糕呢個係出櫃檯揀的。開心果雖然無特調奶咁濃,但芝士做到半溶嘅口感,充滿哂成個口腔,好滿足。鮮熬魚湯泡雙米配帶子、蝦、青口及日本鱈場蟹蟹肉🦐🦀🐟真係飲得出唔係湯粉開水😋有個壺暖住啲湯唔止打卡一流,仲唔會食到一半凍哂,建議分階段倒落去自己個細碗,咁就一定夠熱🤩另外,有啲卜卜米香香地唔會白飯咁單調。環境都幾啱打卡,所以都有好多情侶特登嚟架🩷🩷

開心果特調奶🩵

開心果巴斯克芝士蛋糕

鮮熬魚湯泡雙米配帶子、蝦、青口及日本鱈場蟹蟹肉🦐🦀🐟

環境都幾啱打卡,所以都有好多情侶特登嚟架🩷🩷