2022-07-19 1133 瀏覽
Coffee is my life☕️ 放假都要嘆返杯啡先有精力出街玩🔋西營盤既coffee shop真係多到懷疑試一年都試唔完🧐 路過見到呢間有位坐,就入黎試下💫一坐低,店員就好貼心咁放低杯冰涼又充滿檸檬味既水🍋 天氣咁熱即刻飲返杯真係透心涼🌬☕️ Piccolo $35拉花幾靚💞 咖啡味正常,仲有塊餅乾配埋🥠 幾香果仁味,不過就比較硬身,本身啲牙唔多好,有啲怕咬崩牙🫣🦷🍨 Affogato $58夏日熱辣辣🥵 整返杯Affogato就岩晒👅 兩大球雲呢拿雪糕,配上朱古力碎,旁邊仲有2塊餅乾同1條朱古力條,好多配料好豐富🥰不過一淋左啲espresso落去就要快啲食喇‼️ 如果唔係就好快溶晒🫠☕️ Americano $30店員會問想要nutty or fruity啲既咖啡豆,fruity就會酸味比較重,咁就揀nutty啦🌰 咖啡味道正常啦,無咩特別☕️🍰 Uji Matcha ‘Cheesecake’ (Vegan, Gluten-free) $58呢到有純素既cheesecake‼️ 一入口‘哇'左聲,好好味呀🤩 抹茶味好香濃,用nuts做餅底,好香同感覺無咁漏,食完一啖會忍唔住想繼續食🤣🍰

☕️ Piccolo $35

🍨 Affogato $58

☕️ Americano $30

🍰 Blueberry Crumble Cheesecake $58
由於個抹茶蛋糕太出色,所以想試多件cake🤣 正所謂無比較無傷害,對比之下呢件藍莓cheesecake就無咁出色,食落有少少漏,最後仲有啲滯🫣 ( 都可能因為之前已經食左咁多甜野🫢 )

💡環境比較細,當日坐近門口位置,由於係電動趟門,一開度門就好易撞到我地個位🫠 所以要小心🫢