2020-10-04 995 瀏覽
既然上一篇都講咗香港嘅懷舊糖水,呢度都好想分享另外一間係南區嘅小店。呢間舖頭係我細細個嗰陣就已經有㗎啦,不過一直都冇去留意佢,反而係最近呢三四年先至第一次食!呢一間舖頭嘅裝潢係好舊式嘅,係一間好細間嘅舖頭,佢會有個膠牌寫住佢今日有嘅糖水或者涼茶,都好有懷舊嘅氣息㗎!佢有好多唔同嘅懷舊糖水,例如麥米粥,紅豆沙綠豆沙,白果腐竹糖水,同埋桑寄生蛋茶,不過有更加多嘅人會選擇Order自己嘅口味,將唔同嘅糖水Mix埋一齊!今次我哋嗌左紅豆沙Mix麥米粥同埋我最鍾意嘅桑寄生蛋茶,味道依然係好香好綿,而且亦唔會太甜,大家如果有興趣嘅話都可以等疫情好返嗰陣去試吓㗎!P.S 龜苓膏同埋涼茶我都好推薦㗎!

P.S 龜苓膏同埋涼茶我都好推薦㗎!