2022-04-28
開店3個月的Warm Bread溫飽.不只是指飽腹而是指精神上溫飽.咖啡雖然時間去沖調.研製.手工麵包有時候幾時必需品又像工藝品.發酵過程.配方比例都要一絲不苟.慶幸在最壞心情遇上有想法又用心的小店🥺Warm Bread於咖啡店雲集的西貢市場街入面.途經不少新餐廳.啡店.再走一小段路就見到純白的小平台.想同太陽接觸可以玩坐户外但天氣太熱時冷氣係比較吸引😂店員都非常細心安排➿ 南瓜海鮮濃湯配酸種麵包第一印象會覺得價錢進取.但一上枱就會覺得對得起價錢~熱到燙的忌廉湯配上自家製的Sourdough🍞同Sour Cream. 麵包邊好脆但麵包部分口感做到煙靱有夠酸.而熱湯一上枱已經聞到好香既海鮮味😍意外地很配南瓜的甜🙂每啖湯都會食到蟹肉.蝦肉魷魚🦑🦐🦀.如果同朋友Share係個不錯選擇.又可以試多幾款Sourdough菜式➿ ᴡᴀʟɴᴜᴛs ʙᴀɴᴀɴᴀ一人力量嘛.只能多點一件Walnuts Banana Cake🍌本身非香蕉愛好者.所以覺得不過不失.合桃比例多.但蛋糕口感略乾➿ ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ坐户外陽光比較熱情😌凍飲比較開心D.Lemonade入面有血橙同橙皮既關係.酸之
➿ 南瓜海鮮濃湯配酸種麵包
➿ ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ
坐户外陽光比較熱情😌凍飲比較開心D.Lemonade入面有血橙同橙皮既關係.酸之餘會帶點苦味~🍹
➿ ᴡᴀʟɴᴜᴛs ʙᴀɴᴀɴᴀ ʜᴋᴅ 𝟹𝟾
➿ ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ ʜᴋᴅ 𝟺𝟾