2021-11-05 145 瀏覽
星期六未夠12點,無人龍只一人在填表,我地4人量好體溫及掃安心出行直入餐廳因已有食客在用餐。突然有位女店員叫番我地去排隊,後面剛好有幾個人都想入去。店員又叫我地量體溫,話先排隊一個一個吾洗心急。餐廳有好多吉檯吾明為何要排隊,後面的人同我地一樣無理佢入晒去,結果咪又係坐低左。價錢吾平,$98一碗牛根腩麵,便當豬扒及排骨好似一樣$82, 另叫一個小滷肉飯。牛麵係最出色的,湯頭夠濃鮮,料亦吾少,麵彈牙。豬扒及排骨同時到,但一大塊的先係排骨 (只肉無骨),而斬開一舊舊的係豬扒 (吾清楚有無骨因我無食,但係好細舊)。起初以為聽錯但店員重復話係咁。結果同家人對調黎食。即我食一大塊的排骨,吾太厚又吾夠味要點他他醬,好麻麻,而斬開一舊舊的豬排亦然,便當有配菜,一般無特別。小滷肉飯無死鹹及太甜,吾錯。中間叫服務員,有個男的經過張檯但無望我地but"第"左一下隻手,以為佢會過黎但係原來我地林多左,佢自顧自反入 bar台無再出現。 只有另一位男服務員好快留意到我地叫人而立即幫忙的。無留意餐廳環境因為一坐低已知道吾會再幫襯。我公司樓下間台灣外買小店好食得多亦較平,價錢係其次,好食與否最重要。
2021-10-30
午餐