疫情關係,真係少咗好多出街食飯,近呢半年都寫得好少食評,得幾篇。呢餐嘅放題類食物亦係久違嘅一餐,皆因我一直都好想試香港嘅轉轉串燒,對上一次食已經係係澳洲,當時係澳洲嘅餐廳一試愛上,但香港仲未有,呢一年終於引入,亦愈開愈多呢類型嘅餐廳,今次揀咗間新開不久嘅串燒放題餐廳。環境座落駱駝漆大廈一期,唔好去錯賣Outlet,永遠好多人等𨋢果棟,果棟係第三期,因為我都成日記錯,等左5分鐘𨋢先醒起唔係第一期😂餐廳環境都幾寬敞,加上係無火串燒,現場完全無油煙。價目表無火串燒放題 120分鐘(黃金時段$218+10%;優惠時段$188 +10%)星期一至四仲送多1小時,即係可以食3小時咁耐!包括頭盤+串燒+料理+炸物+甜品+ 飲品 + 雪糕。自助區有料理、甜品及飲品。自助料理只有幾款,因為疫情關係改咗幾款用紙點。有炒蜆、西蘭花、魚蛋,食物味道正常,可惜食物保溫度唔夠,呢點需要改善。串燒種類二十多款,蔬菜至菜類,有我最鍾意嘅羊肉,可惜羊味不夠突出,紅肉仲有牛柳條、厚切牛舌粒,反而肉類之中我鍾意食豬肉串,已經醃好,燒完之後肉質唔韌,亦醃得入味,當然唔少得燒雞翼。蔬菜有我愛嘅秋葵、雞脾菇等等。唔少得燒蒜蓉麵包

價目表

無火串燒放題 120分鐘

自助區
自助串燒區
自助區

熟食

串燒

種類二十多款,蔬菜至菜類,有我最鍾意嘅羊肉,可惜羊味不夠突出,紅肉仲有牛柳條、厚切牛舌粒,反而肉類之中我鍾意食豬肉串,已經醃好,燒完之後肉質唔韌,亦醃得入味,當然唔少得燒雞翼。蔬菜有我愛嘅秋葵、雞脾菇等等。唔少得燒蒜蓉麵包同棉花糖!

料理
炸物

有三張紙嘅點餐料理,試左芝士魚肉豆腐同雞肉洋蔥圈,嘢食都係唔熱,建議用熱爐烘住會好啲。

甜品
甜品

有雪糕、慕絲蛋糕、雪條,種類就唔多,建議雪糕雪條可以轉大牌子,更能吸引客人。

總括而言,呢個價錢食足3小時算係好划算,當然餐廳只係新開,有啲地方需要改善,希望下次再嚟食嘅時候有進步!